Om varde BMX klub

Velkommen til Varde BMX klubs hjemmeside. På denne side vil du have mulighed for at læse om vores yndlingssport og om hvordan du har mulighed for at prøve kræfter med en sjov og sund sportsgren der siden 2008 er blevet en fast olympisk disiplin.

I Varde BMX-Klub mødes børn, unge og voksne for at dyrke BMX-sporten, hvad enten der er tale om piger, drenge nybegyndere, motionister eller elitekørere. Klubben har i dag ca. 40 medlemmer fordelt i alderen 4 til 45 år.

Klubbens baneanlæg er designet og bygget af klubbens ildsjæle og deres forældre, herudover har en række sponsorer bidraget med både midler og materiel.

Bane anlæg og faciliteter bliver løbende udbygget og idag godkendt til både nationale og internationale stævner. Varde BMX klub var i sommeren 2014 vært for de nordiske mesterskaber og i 2016 og 2021 afholdt vi årets DM i BMX.

BMX er en sprint sport.

BMX er en intens sprintsport, hvor det går ud på at komme først gennem en kort bane, der indeholder forskellige forhindringer i form af hop og sving.
Et heat (en gennemkørsel af banen) tager typisk mellem 30 og 45 sekunder.

Man starter otte kørere ad gangen, som alle sendes af sted fra en startrampe (gate). Løbet køres over tre heat, som alle tæller med i den endelige placering. De fire hurtigste kørere går videre til finalen, hvor der kun køres et heat.

Der køres om titler lige fra landsdelsmester til dansk-, nordisk-, europæisk- og verdensmestertitler.

sponsorer